CLEANUP WEEK KLEIN AFRIKA


Help jij Nino mee?


Sinds de Coronacrisis is er steeds meer afval op het Hulsbeek te vinden. Restaurant Klein Afrika hecht veel waarde aan natuur en duurzaamheid en daarom willen we iets aan dit toenemende probleem doen. Dit is jouw kans om te helpen! Nino de neushoorn loopt dagelijks over het Hulsbeek en ziet het afval dat daar neergegooid wordt. Wat een rommel! Daarom bedacht hij een oplossing voor dit probleem; de Cleanup week. Tijdens de herfstvakantie (19-22 oktober) haal je samen met jouw ouders een afvalprikker en een tas op bij Restaurant Klein Afrika. Lever je tas met gevonden afval in bij Restaurant Klein Afrika en Nino trakteert jou op een portie poffertjes om je te bedanken. Daarnaast ontvang je ook nog eens een kortingscode die je kunt besteden in de webshop van De Grote Wolf (binnen de categorie 'knutselen'). Help jij mee het afval op te ruimen en het Hulsbeek schoon te maken?

Deze actie is speciaal voor de kinderen die tijdens de herfstjaarsvakantie op zoek zijn naar een leuke activiteit. Door kinderen op jongere leeftijd kennis te laten maken met dit probleem, voorkom je hopelijk dat ze later zelf afval in de natuur te laten zwerven.

Waarom zou ik helpen?
Jasper van 'Samen Duurzaam' schreef daar een blog over. "Eigenlijk is het vrij eenvoudig" stelt hij. "Doe jij het niet, dan heeft het afval ruim tijd om heerlijk uit te waaien voordat de Gemeente het op komt ruimen. In de tussentijd kan een hoeveelheid zwerfafval al in de sloot terecht komen, of zijn opgeraapt door spelende kinderen in de openbare ruimte. Wil jij het verschil in je omgeving maken, dan moet je voor de grap gewoon eens beginnen met het opruimen van wat kleine stukjes rommel. Ik durf te wedden dat je na die kleine rommeltjes veel bewuster naar al het zwerfafval zal gaan kijken."

Plogging
In Zweden doen ze het al jaren. Ze hebben er zelfs een woord voor verzonnen; plogging. Dit is een vorm van fitness die bestaat uit een combinatie van plocka (Zweeds voor ‘plukken, verzamelen’) en jogging. Effectiever dan een gewoon potje hardlopen, omdat je met het vele bukken en weer opstaan de hamstrings en bilspieren extra aan het werk zet. Door steeds te stoppen om afval te rapen ben je bovendien bezig met een intervaltraining en dat betekent: snellere vetverbranding en minder verzuring.